Diyarbakır Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingde, ilçeye doğalgaz verileceğini müjdelediğini belirtti.

Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, vatandaşların uzun zamandır beklediği müjdeli haberin geldiğini belirterek, ilçeye doğalgazın gelmesi için yaptıkları çalışmaların netice verdiğini ve Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır mitinginde bu sene yatırım programına alındığı müjdesini verdiğini anlattı. İlçe merkezi nüfusunun 60 bin civarında olduğunu, toplam nüfusun ise 115 binin üstünde olduğunu kaydeden Gülenç, "Birçok ilden büyük olan ilçemiz doğalgazın gelmesiyle beraber kışın olan hava kirliliğinden ve daha pahalı ısınmadan kurtulmuş olacaktır” dedi.

Gülenç, doğalgazın Bismil’e gelmesi hususunda ilçe halkından sürekli talepler geldiğini belirterek, bu talepler üzerine Bismil Belediyesi olarak mevcut hükümetimizin destekleriyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.