Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmaya tepki göstererek, “Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Milletimizle beraber sabaha kadar sokaklara inerek, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktık. Devlet ve millet el ele verip bu darbe girişimini akamete uğratmıştır. Silahları kendine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. Allah baskomutanımız cumhurbaşkanımızı korusun” dedi.
Ülkenin birlik ve beraberliğine yapılan bu darbe girişimini lanetlediklerini belirten Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Peygamber ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nden küçük bir azınlığın demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışmasını lanetlediklerini kaydetti. Yağmur, "Demokrasi karşıtı her türlü girişime karşıyız. Türkiye’nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi vatana ihanettir. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız” diye konuştu.
Halkın demokrasiye sahip çıkan tavrının da takdire şayan olduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Yağmur, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü bir kez daha tescillemiş olduk. TBMM’nin bombalanması ise tarihimize girecek en kara sayfalardan biri olmuştur. Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Halk, cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır. En büyük tesellimiz, yapılmak istenen saldırının kısa sürede ve en şiddetli biçimde yanıtlanmış, çıkartılmak istenen yangının söndürülmüş olmasıdır. Bizler de akademisyen olarak, halkımızın hür iradesine ve demokrasiye yapılan her türlü girişimin karşısındayız. Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu en güçlü şekilde ifade ediyoruz. Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.