Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, bünyesinde bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman illerinde, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı. Okunan dualar eşliğinde dağıtımı yapılan aşureye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Genel Müdürlüğü, Muharrem ayı dolayısıyla 3 yıldır düzenlediği aşure dağıtımı etkinliklerine devam ediyor. Dicle Elektrik tarafından hazırlanan aşure, sabah mesai başladığında giriş kapısında kuruma gelen müşterilere dağıtıldı. Kapıda görevlendirilen personel, fatura ödemek veya kurumdaki işlerini halletmek üzere gelen müşterilere aşure verildi.
“Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır”
Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, “Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan da, inancımızın ve kültürel değerlerimizin bizlere ilke edindirdiği birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayının özünü iyi anlamak, özüne layık bir şekilde idrak etmek gerekmektedir. Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Muharrem ayı, aynı zamanda milletimizin inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir” dedi.
Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nde de aşure yoğunluğu
Muharrem ayı dolayısıyla Şanlıurfa ve Mardin İl Müdürlükleri’nde de aşure dağıtımı gerçekleşti. Kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikram eden Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, “Muharrem ayı dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Aşure dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan ve Dicle Elektrik’in hizmeti karşısında memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar ise Dicle Elektrik’in yaptığı ikramdan dolayı teşekkür etti.