Diriliş Derneği Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen ve beraberindeki heyet Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir’i makamında ziyaret ederek ‘Benim Anayasam’ kitabını taktim etti.
Diriliş Derneği Diyarbakır Şubesi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşları gezerek Diyarbakır adına ne tür hizmetler yapabilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunan dernek yöneticileri ziyaret ettikleri kamu kurum ve kuruluşlarına da kendi hazırladıkları ‘Benim Anayasam’ kitabını da taktim ediyor. Ziyaretler kapsamında Diriliş Derneği Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen, dernek yöneticisi Suat Çağlayan, Diriliş Derneği Kayapınar İlçe Başkanı Yardımcısı İbrahim Halil Yüce ve dernek yöneticisi Mahmut Ecer, Kayapınar İlçe Başkanı Ali Kınay, Kayapınar Kadın Kolları Başkanı Ayşe Uçar ile Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Mehmet Demir, “Sizleri aramızda görmek benim için çok büyük mutluluktur. Sizler gibi devletine milletine bağlı STK’lara ihtiyacımız vardır. Kim güzel hizmetler yaparsa bu kapılar o insanlara açıktır, çalışmalarınızı basından takip ediyoruz, takdire şayan çalışmalarınız var, bu çalışmalar da bizleri sevindirmektedir. Böyle güzel çalışmalar yaptığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Mehmet Demir’e ‘Benim Anayasam’ kitabını taktim eden Diriliş Derneği Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen ise, Diyarbakırlı gençler ve spor camiası adına yaptığı çalışmalardan dolayı Demir’e teşekkür etti. Özmen, "Bizler de sizler gibi Diyarbakır ve ülkemiz adına hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Genel Başkanımız Hasan Türksel beyin yolunda gidiyoruz ve sizlere de selamların iletiyoruz. Hızlı bir şekilde halkın arasındayız hızlı adımlarla “Benim Anayasam” kitabımızın içeriğini ve tanıtımını yapıyoruz. Diyarbakır halkı benim bu kitapçığa büyük ilgi gösterdi” diye konuştu.
Türkiye’de sivil bir anayasanın oluşturulmasının zamanının geldiğini de belirten Özmen, anayasa tartışmalarında saflarını milletten yana seçtiklerini söyledi. Bu doğrultuda bazı girişimlerde bulunacaklarını da dile getiren Özmen, "Türkiye’nin ilk sivil anayasasının yazılması gerektiğini talep ediyoruz. Anayasa tartışmalarında safımızı milletten yana seçiyoruz. ’Benim Anayasam’ kitabını halkımıza dağıtıyoruz. Halkımız boş olarak dağıtılan anayasa kitabını kendi istekleri doğrultusunda kendi yazacak. Daha sonra bu kitapları ücretsiz olarak diriliş başkanlarına takdim ederek, hukuk komisyonlarıyla birlikte halkımıza gelen taleplerimizle bizde başta Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve ilgili kuruluşlarda sunum yapıp kamuoyu ile sonra paylaşacağız" şeklinde konuştu.