Diyarbakır’da, Kültür ve Karpuz Tanıtım Festivali düzenlendi.
Diyarbakır Hipodromu’nda düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbeddin Arzu, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlik, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşması ile başladı. Vali Aksoy, Diyarbakır’ın, Türkiye’de ve dünyada meşhur, karpuz üretim alanlarından biri olduğunu söyledi. Vali Aksoy, “15 kilogram ile 70 kilogram arasında olan aralıklarda bu karpuzlar geçtiğimiz yıllarda üretildi. Yine bu yılda bunu teşvik etmek, karpuzun önemini ortaya koyabilmek adına bu yarışma gerçekleştirildi. Yarışmaya dereceye giren üreticilerimize de bugün ödüllerimizi vereceğiz. Amacımız Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin önemli üretim noktalarından olan karpuz üretimini de Türkiye’de ve dünyada paylaşmak, üreticilerimizi bu konuda özendirmek ve onların bundan sonraki süreçte de üretimlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Türkiye’de karpuz üretiminin önemli bir kısmı Diyarbakır’da gerçekleştiriliyor. Bu yönüyle de tarımsal üretim alanında da önemli üretim alanlarımızdan biri” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokoldekiler, karpuz yarışmasında dereceye girenlere ödül ve plaketlerini verdi.
Bu yıl 1’inciliği 29 kilo 700 gramlık karpuzu ile Mehmet Kaya, 2’nciliği 29 kilo 300 gram ile Mehmet Bettal ve 3’üncülüğü 38 kilo 700 gram ile Veysi Koç elde etti.
Ödül törenini ardandan Vali Aksoy ve beraberindekiler, resim sergisini ziyaret etti. Etkinlik, karpuz koşusu ve ödül töreni ile sona erdi.