Diriliş Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar tarafından düzenlenen bir programda Türkiye’nin ilk sivil anayasasının yazılması gerektiği belirterek, ’Benim anayasam’ kitabı tanıtımını yaptı.
Diriliş Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar, Türkiye’de sivil bir anayasanın oluşturulmasının zamanının geldiğini söyledi.
Anayasa tartışmalarında saflarını milletten yana seçtiklerini belirten Coşar, Türkiye’de sivil bir anayasanın oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Bu doğrultuda bazı girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Coşar, “Türkiye’nin ilk sivil anayasasının yazılması gerektiğini talep ediyoruz. Anayasa tartışmalarında safımızı milletten yana seçiyoruz. 13 Mayıs 2016 tarihinde Cuma namazından sonra ‘Benim Anayasam’ kitabını halkımıza dağıtacağız. Halkımız boş olarak dağıtılan anayasa kitabını kendi istekleri doğrultusunda kendi yazacak. Daha sonra bu kitapları ücretsiz olarak diriliş başkanlarına takdim ederek, hukuk komisyonlarıyla birlikte halkımıza gelen taleplerimizde bizde başta Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı ve ilgili kuruluşlarda sunum yapıp kamuoyu ile sonra paylaşacağız” dedi.
Anayasa tartışmalarında saflarını milletten yana seçtiklerini belirten İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen ise, “Türkiye’de sivil anayasa oluşturulmalıdır. Bu? sebepten dolayı yaşanan anayasa tartışmalarında herkes safını milletten yana seçmelidir. Önümüzdeki günlerde dernek olarak hazırladığımız ‘Benim Anayasam’ kitabını halkımıza dağıtacağız. Halkımız için oluşturduğumuz kitabımızda boşluk olan bölümleri halkımız doldursun istedik. Kitabımızı kapı kapı dolaşarak esnafımıza, memurumuza, işçimizin ayaklarına kadar götürüp diledikleri gibi doldurmalarını isteyeceğiz” diye konuştu.
Toplantıya Diriliş Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar, İl Başkan Yardımcısı Engin Özmen, Yenişehir İlçe Başkanı İlhan Kartal, Kayapınar İlçe Başkanı Ali Kınay ve çok sayıda basın mensubu katıldı.