Diyarbakır’da çatışmalı sürecin sona ermesiyle hayat normale dönmeye başladı. Çatışmaların son bulduğu Diyarbakır’da artık vatandaşlar gönül rahatlığıyla alışveriş merkezlerinin yolunu tutarken, uzun aradan sonra AVM’lerde de etkinlikler başladı.
Diyarbakır’da bulunan Ncıty Outlet? Alışveriş Merkezi (AVM) alışverişin yanı sıra büyük küçük tüm ziyaretçilerini birbirinden farklı etkinlikler ile karşılamaya ve eğlendirmeye devam ediyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin eğlenebileceği türden etkinlikler düzenleyen Ncıty Outlet AVM düzenlediği ‘En çılgın kovboy sensin’ yarışmasıyla davetlilerini eğlendirmenin yanı sıra yarışmaya katılan her çocuğa da ödül dağıttı. Redeo Mekanik boğa yarışmasının 14 Mayıs 2016 günü başlayıp 22 Mayıs 2016 Pazar günü final karşılamaları ile biteceği ve yarışmada dereceye girenlere hediyelerin verileceği belirtildi. ‘En çılgın kovboy sensin’ etkinliğinde ise yarışmacılar doyasıya eğlendi. Yüz boyama sanatı, mini ilizyonun yanı sıra bir çok etkinliğin düzenlendiği AVM’de yarışmalarda ise kazanan ailelere birbirinden değerli hediyeler verildi. Yarışmaların her Cumartesi ve Pazar günleri süreceği AVM’de kazanan ailelere 1 laptop, 1 bisiklet, 1 adet tablet ve yüzlerce oyuncak verildi.
N Cıty Outlet AVM Yatırımcısı İş Adamı Ahmet Aydın, "N Cıty Outlet AVM olarak yaptıkları etkinlikle, çocukları, bölgede yaşanan gerginlikten bir nebzede olsa uzaklaşmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Aydın, "Katılımın yüksek olması ve katılımcı çocuklarımızın bu etkinlikten keyif almaları en büyük kazancımız olmuştur. Çocukları getiren aileler mutlu bir şekilde çocuklarının eğlenmelerini izledi. Çocukların ve ailelerin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Huzurun olması insanların ölmemesi tek dileğimizdir” dedi.
Yarışmalarda doyasıya eğlendiklerini ve AVM yönetimine teşekkür ettiğini belirten müşterilerden Fatma Coşar “AVM yönetimine teşekkür ediyoruz. Böylesi güzel etkinlikler hem çocuklarımızı hem bizleri mutlu etti. Sağ olsunlar devamlı böylesi etkinlikleri istiyoruz,? çocuklarımız evde sıkılıyor. Hep şiddeti görerek çok karamsar olduk, şimdi ise mutluyuz. Bu tür etkinliklere devam edilmesini istiyoruz, çocuklarımızın bu travmadan bir an önce kurtulmalarına öncülük etmek istiyoruz" diye konuştu.