Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, darbe girişimi karşısında direnen ve tavır sergileyen vatandaşlar olmak üzere başta kahraman emniyet görevlileri ile TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ettiklerini belirtti. Yeşil, “Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz” dedi.
Diyarbakır’daki odalar ve borsalar tarafından darbe girişimine tepki göstermek amacıyla ortak basın açıklaması düzenlendi. DTB binasında düzenlenen açıklamaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve çok sayıda işadamı katıldı.
Ortak açıklamayı okuyan DTB Başkanı Yeşil, Türkiye’de özel sektörün tamamını temsil eden TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, 81 ilde ortak açıklamayı aynı anda yaptıklarını belirtti. Yeşil, “Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve oda-borsa camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının siyasi partilerimizin sivil toplum ve basın kuruluşlarımız, demokrasiyi sahiplenmiştir. Herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir” dedi.
Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, meclisteki tüm siyasi partileri, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutladıklarını belirten Yeşil, gözü dönen darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen ve böylece “Gazi” unvanını bir kez daha hatırlatan meclisle gurur duyduklarını anlattı. Yeşil, “Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz” diye konuştu.