Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Feyzi İlhanlı, Spor Toto 3. Lig Play-Off final maçında sadece kendilerinin değil tüm kentin sınav vereceğini söyledi.
İlhanlı, yaptığı açıklamada, Ofspor ile yapacakları final maçı öncesinde kent bileşenlerini ve iş adamlarını bu zorlu süreçte destek olmaya çağırdı. İlhanlı, takımlarının 2.Lig’e çıkmaları halinde sadece kulüplerinin değil, bölgenin ve kentin önünün de açılacağını belirterek, sadece kendilerini değil tüm kentin ve bölgenin sınavı olacağını, herkesin imkanları dahilinde fedakarlık yaparak Diyarbekirspor’un yanında olmaları gerektiğini kaydetti. İlhanlı, “Bu halk için gerekirse daha fazlasını yaparız ve bundan asla çekinmeyiz. Tek başımıza kaldık, sıkıntı çektik, emeğimizi bu işe koyduk ama asla kulübü dilenci pozisyonuna sokmadık. Bundan sonra da öyle olacak. Fakat bu aşamada herkesin elini taşın altına koyması lazım. Valiliğimizden, belediyelerimizden, sivil toplum örgütlerinden, kurum ve kuruluşlardan en önemlisi iş adamlarından harekete geçmelerini talep ediyoruz. Taraftarlarımız final maçına gelmek istiyor. Bunun için sınırsız sayıda araca ihtiyaç var. Bu kentte para kazanan ve bu kentin dışında olup bu kentin etiketini taşıyan yüzlerce iş adamımız var. Bu kentte para kazanan ve kentin adını, amblemini taşıyan otobüs firmaları var. Çok fazla değil, herkes 1-2 araç tahsis ederse binlerce taraftar final maçı yerine taşınmış olur. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Bu kente karşı hepimizin maddi ve manevi olarak hizmet etme borcu vardır. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun. Unutmayalım ki bu halk vefalıdır ve kendisine, kentine hizmet edeni el üstünde tutar” dedi.
Teknik heyet ve futbolculara da mesaj gönderen İlhanlı, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Diyarbakırspor’da şampiyonluk kazanan teknik adam ve sporcular tarihe geçti. Bugün hala bu insanlar saygı ile anılıyor. İnsanlar kendilerini görmediği halde başarılarını konuşuyor. Bu teknik heyet ve futbolcular da tarihe geçecek. Yıllar sonra saygı ve sevgi ile anılacaksınız. Bunun değeri hiçbir maddiyatla ölçülemez. Bundan emin olunuz. Ayrıca maddi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Bu konuda bize güven duyduğunuzu biliyoruz. Kalitenizi yüksek mücadele gücü ile birleştirdiğinizde neler yapabileceğinizi gösterdiniz. Final maçında daha fazlasını bekliyoruz.”