Dicle Üniversitesi’nde (DÜ) yeni rektörün belirlenmesi için yapılan seçimler tamamlandı. En çok oyu alan 6 isim, YÖK’e gönderilecek, burada belirlenecek 3 ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının ardından yeni rektör ataması yapılacak.
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü için 7 aday yarıştı. Bugün sabah saatlerinde başlayan seçimler, akşam saat 17.00’da sona erdi. Yapılan sayımların ardından oy dağılımı da belirlendi. Buna göre, Prof. Dr. Aslan Bilici 179 oyla birinci sıraya yükseldi. Bilici’yi 170 oyla Prof. Dr. Talip Gül, 106 oyla Prof. Dr. Refik Korkusuz, 90 oyla Prof. Dr. Ahmet Keleş, 70 oyla Prof. Dr. Mustafa Çelen, 39 oyla Prof. Dr. Sait Alan ve 30 oyla Prof. Dr. Yüksel Coşkun takip etti. Seçimde 3 oy geçersiz sayılırken, 18 oy da boş çıktı.
Yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan 6 aday, YÖK’e gönderilecek. YÖK buradan seçeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da 3 isim arasından belirleyeceği ismi, DÜ Rektörü olarak atayacak.
Bir dönem başını kapatarak gündeme gelen ve Türkiye’nin ilk başörtülü rektörü olan mevcut rektör Ayşegül Jale Saraç, yaklaşık 8 yıldır bu görevi yürütüyor.