Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ında (EMITT) katılımcı ve ziyaretçiler yaşanan terör olaylarının ardından büyük bir değişim ve dönüşüm yaşayan Diyarbakır’ın Sur ilçesine davet ediliyor.

Sur’u hak ettiği konuma getireceklerini söyleyen Diyarbakır Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden, Sur Kaymakamı ve Sur Belediye Başkanı Bilal Özkan’ın yılın idarecisi ve üstün hizmet ödülünü geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını hatırlattı. Bu yıl 85 ülkeden 4 bin 800 katılımcı, 600 tur operatörü ile bin 30 firmayı ağırlayan 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DTSO, DTB ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan Otellerin bulunduğu standa yerini alan Sur Belediyesi ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Surda yaşanan olaylar ve şuan ki mevcut durum hakkında ziyaretçilere bilgi veren Diyarbakır Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden Sur ilçesinde tepeden tırnağa yeni bir şehir kurulduğunu anlatarak, "Tarihi ve kültürel mirasımızın tüm dünyayla paylaşılmasının artık zamanı gelmiştir" dedi.

Sur ilçesinin tanıtımını yapan Diyarbakır Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Ensari Erden, devletin tüm imkanlarının Sur ilçesi için seferber edildiğini ve bu doğrultuda vali, kaymakam ve belediye başkanı Sur’un yeniden inşası için büyük çaba içerisinde olduğunu söyledi. Erden, "Çünkü Sur ilçemiz benzersiz özellikleri ile bir tarih ve kültürel merkezidir. Terörün harap ettiği Sur’da tepeden tırnağa yaşanan bu değişim ve dönüşümü görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Sur İlçemizde yaşanan huzur ve güven ortamını görmeye davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın Sur İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ziyaretçilere üzerinde Sur ilçesinin görünümü bulunan anahtarlık, takvim, duvar saati, ajanda, flaş bellek, powerbank, kahve fincanı, tablo gibi hediyeler ve Diyarbakır kadayıfı ikram edildi.