Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinliklerde engellilerin haklarına dikkat çekilirken, etkinlikler kapsamında Hayvan Barınağı da ziyaret edildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası vesilesiyle etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Demokratik Engelliler Federasyonu ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi’yle basın açıklaması yapan Engelliler Şube Müdürlüğü, Engelli Hakları Sözleşmesi’nin eksiksiz uygulanmasını istedi. Demokratik Engelliler Federasyonu Eş Başkanı Hatice Betül Çelebi tarafından okunan ortak açıklamada, “Engellilere dair iç mevzuatın onaylanan uluslararası sözleşme ve protokollere göre düzenlenmesini, bölgedeki yıkımın ve savaşın son bulmasını, toplumsal barışın ve huzurun tesis edilmesini istiyoruz. Bu durum sağlanmadığı müddetçe toplumun önemli bir parçası olarak engellilerin huzurlu ve mutlu bir yaşama kavuşması mümkün değildir” denildi.
Daha sonra Engelliler Şube Müdürlüğü hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar, Engelliler Şube Müdürlüğü yetkilileri, Demokratik Engelliler Federasyonu ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleriyle, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, engelli hayvanlar için getirdikleri 6 torba mamayı barınağın yetkililerine teslim etti. Ziyaret sırasında Veteriner Hekim Kader Artem İçen ve Dilan Erkek, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında kısaca bilgi verdi. Engelli vatandaşlar adına konuşan Halil Gördük, ilk kez barınağı ziyaret ettiklerini belirterek, “İnsanları sevmeyen hayvanları da sevemez” dedi.
Engelliler Şube Müdürlüğü’nün etkinlikleri, bugün Surlu ailelerle bir araya gelme, yarın işitme engelliler için sinema gösterimi, daha sonra kaldırım işgallerine karşı yürüyüş, tarihi yerler gezisi ve spor şenliğiyle devam edecek.