Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bomba yüklü araçla saldırı yapılan Emniyet Müdürlüğü ek binası çevresinde incelemelerde bulunarak, mağdur olan vatandaşlarla görüştü.
Bağlar ilçesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne 4 Kasım’da bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2’si polis, 11 kişi şehit olmuş, 100’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, patlamanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Hasar gören binaların içerisine giren Ensarioğlu, vatandaşlarla görüştü.
Ensarioğlu, bu saldırının tamamen insanlığa yönelik yapıldığını belirterek, “Şuan ki durum bunu gösteriyor. Mağduriyet ortadadır. Bunlar tamamıyla insanlıktan nasip almamıştır. Halkımız bu olayları kabul etmeyen bir anlayış içerisindedir. Diyarbakır’ın göbeğinde bu tür saldırının yapılmasını kınıyoruz. Yüzlerce vatandaşımız mağdur oldu, bu kış vakti sokakta kaldılar. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması temennimizdir. Kanımız ve gözyaşlarımız birdir” dedi.