Ramazan ayı vesilesiyle kırsal ilçelerde muhtarlar ve din alimleriyle iftar buluşmaları gerçekleştiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, önceki gün Silvan ve Hazro’daydı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Ramazan Ayı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dört iftar çadırında, aile ziyaretlerinde ve kırsal ilçelerde vatandaşlarla iftarda buluşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafında organize edilen buluşmalar, Çınar ve Bismil ilçelerinin ardından Silvan’da gerçekleştirildi. Gulan Park’ta verilen iftar yemeğine, Eş Başkan Gültan Kışanak’ın yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Silvan Belediyesi Eş Başkan Vekilleri, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Fatma Arşimed, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, HDP ve DBP yöneticileri, imamlar, kanaat önderleri ve muhtarlar katıldı.
“İSTEĞİMİZ VE DUALARIMIZ BARIŞ İÇİN”
İftar buluşmasında konuşan Eş Başkan Kışanak, zor bir dönemden geçildiğini, herkesin temennisinin ve dualarının bir an önce barışın gerçekleşmesi olduğunu belirtti.
“EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin Hazro Belediyesi’nde verdiği iftara ise Eş Başkan Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Hazro Belediyesi Eş Başkanı Fuat Mehmetoğlu, HDP ve DBP yöneticileri, muhtarlar, din adamları ve vatandaşlar katıldı. İftar yemeğinden önce konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi durumunda birçok zorluğun aşılacağına dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır hizmet anlamında elinde ne imkan varsa ilçelerle paylaştığını ifade eden Anlı, “Üç yıl içinde yapacağımız çalışmalarla eksikliklerimizi tamamlamaya çalışacağız. Hazro’da altyapıyı yeniden inşa edeceğiz. Yine yakın zamanda Kültür ve Sanat Merkezi binasının temelini atacağız” dedi.