Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesine bağlı Esenbağ Mahallesi’nde içme suyu bağlantıları tamamlanan 51 abonenin sayaçlarını taktı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Sayaç Şefliği ekipleri, kırsal mahallelerde içme suyu yatırımlarını sürdürüyor. İçme suyu olmayan mahallerde şebeke çalışmaları yapan ekipler, daha sonra hanelerin içme suyu bağlantılarını gerçekleştirerek, abonelendirme ve sayaç takma çalışmaları yürütüyor. Son olarak Sur ilçesine bağlı Esenbağ Mahallesi’nde geçtiğimiz haftalarda 63 milimetre ve 75 milimetre çapındaki borular kullanılarak 4 bin 667 metre içme suyu şebekesi döşendi. Şebeke çalışmalarının ardından gerçekleştirilen hane bağlantıları sonrasında abonelendirme çalışmaları yürütüldü.
Esenbağ’da yapılan içme suyu çalışmalarının son halkası olarak da toplu sayaç takılması çalışmaları yapıldı. Esenbağ’da, içme suyu şebekesi döşenen ancak sayacı bulunmayan 51 abonenin sayaç takma işlemi gerçekleştirildi. Böylelikle abonelerin sayaçları okunmak suretiyle kullanılan su kayıt altına alınmış olacak.