Gençlik ve Değişim Derneği, dernek gönüllerinden oluşan bir grup gence, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İnsan Hakları Sözleşmesi ve gençlik hakları konularında seminer verdi.

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Gençlik ve Değişim Derneği, dernek gönüllerine yönelik gerçekleştirdiği seminer toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda dernek binasında AİHM, İnsan Hakları Sözleşmesi ve gençlik hakları konularında bilgilendirme semineri yapıldı.

Toplantılar hakkında bilgi veren Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, proje çalışmaları öncesi bu tür toplantıları sürdürdüklerini söyledi. Suvari, “Asıl amacımız gençlerimizi yurt dışı deneyimlerini arttırmak fakat, projelerin kabul edilme döneminde yine gençlere yönelik çeşitli etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 2 aydır süren seminerler çerçevesinde gençlere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin çalışma yapısını, İnsan Hakları Sözleşmesi ile gençlerin hakları konusunda kendilerini bilgilendirecek eğitimler verdik. Seminerlerimiz, farklı konularla devam edecek” dedi.