Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bu yıl on birincisi düzenlenen Çocuk Yaz Kampı’nı ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, çocuklarla halay çekerek ilk kamp ateşini yaktı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik 14 Haziran’da başlattığı 11. Çocuk Yaz Kampı, Elazığ’ın Gezin beldesinde devam ediyor. 28 Ağustos’a kadar sürecek Çocuk Yaz Kampı’nın ilk grubunda, 85’i Mardin’in Nusaybin ilçesinden, 15’i de Diyarbakır’ın Sur ilçesinden olmak üzere 100 çocuk yer alıyor. Çocuklar kampta, eğitmenler eşliğinde satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları atölyeleri ile basketbol, voleybol, futbol, langırt, bisiklet, masa tenisi ve masa hokeyi gibi spor etkinliklerden yararlanarak zamanlarını geçiriyor.
KIŞANAK, ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da bu hafta başlayan Çocuk Yaz Kampı’nı ziyaret ederek, çocuklarla buluştu. Çocuklarla birlikte halay çeken, penguen dansına katılan Eş Başkan Kışanak, ilk kamp ateşini çocuklarla beraber tutuşturdu, çocuklarla yakından ilgilenerek, sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi, ardından kamp sorumlularından kampın durumuna ilişkin bilgi aldı.