Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla kente gelen gazeteci Hayko Bağdat, Salyangoz adlı “Tek Kişilik Bişe” adlı gösterisini Diyarbakır’da sahneledi. Gelirinin Surlu ailelere bağışlanacağı oyuna, izleyicinin ilgisi büyük oldu. Kapalı gişe oynanan oyunu, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da izledi.
Gazeteci Hayko Bağdat, sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan Suriçi’ndeki ailelerle dayanışmak için “Salyangoz” adlı “Tek Kişilik Bişe” gösterisini Şehir Tiyatrosu’nda sahneledi. Yarın da sahnelenecek oyunu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve birçok izleyici takip etti. Oyunun sonunda Eş Başkan Fırat Anlı, gösterdiği performanstan dolayı Hayko Bağdat’ı tebrik ederek, çiçek verdi.
Oyundan elde edilecek geliri Surlu ailelere bağışlayacak olan Bağdat, yarın saat 13.30 Liv Otel’de basın buluşması yapacak. Oyun, saat 19:00’da da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda tekrar izleyiciyle buluşacak.
OYUNDA NE ANLATILIYOR?
Çocukluk, gençlik ve evlilik maceralarını anlatan Bağdat’ın oyunu iki bölümden oluşuyor ve 100 dakika sürüyor. İlk bölüm, İstanbul Şişli’de hayatı yüksek bir apartman dairesinden kuşbakışı izleyen bir çocuğun, günün birinde dışarı çıkması, evde yaşam bulan kimliğin dışarıda çok farklı olduğunu görmeye ve anlamaya başlamasıyla başlıyor. Çocukluk ve ergenlik yıllarında başından geçen olayları trajikomik bir şekilde izleyiciye aktaran Bağdat, ikinci bölümde ise gençlik dönemini izleyiciye anlatıyor. Oyunu, yaşanan siyasi cinayetlere gönderme yaparak, izleyiciyi hüzünlendirip düşündürerek tamamlıyor.