Diyarbakır’da faaliyet gösteren Güneydoğu Engelli Hakları Derneği, İstanbul ve İzmir’den iki kadın hayırseverin gönderdiği kırtasiye malzemelerini 250 ihtiyaç sahibi öğrenciye dağıttı.
Yoksul ve maddi durumu düşük olan öğrencilere yönelik olarak çalışmalar yürüten Güneydoğu Engelli Hakları Derneği’ne bir destek de İzmir ve İstanbul’da ikamet eden iki duyarlı kadından geldi. Dernek personelleri tarafından köylerde yapılan çalışmalarda tespit edilen 250 öğrenci için kırtasiye malzemeleri alındı. İstanbul’dan Nevin Şengel, İzmir’den ise Hale Sürmeli, Güneydoğu Engelli Hakları Derneği Genel Başkanı Mihdat Kavmaz ile birlikte köylere giderek malzemeleri dağıttı.
Güneydoğu Engelli Hakları Genel Başkanı Mihdat Kavmaz, çocuklar için yardımlarını gönderen ve ardından kente gelerek dağıtan iki kadın hayırsevere teşekkür ettiğini söyledi. Kavmaz, “Kırtasiye malzemeleri olmadığı için okulda zorluk çeken öğrencilere bugün yardım ettik. Çocuklarımıza ayrıca kışlık ayakkabı, eşofman ve giysi de verdik. Bunları çocuklarımıza vererek yardım bir nebze de olsa mutlu olmalarını sağlayıp yüzlerini güldürdük. İhtiyaç sahibi çocuklara her insan el uzatmalıdır. İş adamları ve vatandaşlar bize ulaşarak hep beraber bu ihtiyaçları karşılayabilir" dedi.