Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu ile işveren örgütleri temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.
TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOĞUNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Kadooğlu, toplantı nedeniyle kentte bulunduklarını belirterek, Türkiye genelinde yürüttükleri faaliyetler hakkında kısaca bilgi verdi. Barışın tekrardan tesis edilmesi gerektiğini vurgulayan Kadooğlu, bunun hemen tesis edilmesini canı gönülden istediklerini kaydetti.
“YATIRIMDAN ÖNCE BARIŞ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Eş Başkan Fırat Anlı ise hiçbir ayrım yapmadan halka hizmet etmeye çalıştıklarını, 2015 yılının ilk yarısını oldukça verimli geçirdiklerini, ancak temmuz ayından itibaren her şeyin tersine döndüğünü söyledi. Yatırımdan ziyade bölgede barışın tesis edilmesi gerektiğini dile getiren Anlı, bunun sonucunda halkın kendi dinamikleriyle yeniden yatırımlar yapabileceğini vurguladı. Sokağa çıkma yasaklarından herkes gibi belediyenin de mağdur olduğunun altını çizen Anlı, bu mağduriyet sonucunda birçok esnaf ve sanayicinin iş yapamaz duruma geldiğini aktardı. Mağduriyetlerin giderilmesinde sivil toplum örgütlerinin de etkilerinin büyük olduğunu kaydeden Anlı, bu sebeple TÜRKONFED ve iş insanlarının Diyarbakır’da bulunmalarının oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Yeniden barışın tesis edilmesi için kullanılan dilin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Anlı, ülkenin yüzde 95’nin barıştan ve sorunların demokratik siyasetle çözümünden yana olduğunu belirtti.