İtalya’dan gelen 6 gönüllü, Gençlik ve Değişim Derneği’nin koordinatörlüğünde, Umut Işığı Kadın ve Çocuk Kooperatifi’nin ev sahipliği ile Suriçi’nde yaşayan 50 çocuğa eğitim verdi.
Gençlik ve Değişim Derneği, düzenlediği çalışmalarla Diyarbakırlı çocukların yanında olmaya devam ediyor. Dernek, SCI İtalya ortaklığı ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan çocuklara yönelik fotoğraf, resim, İngilizce kursu, ritim başta olmak üzere çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Bu çalışmalarla Sur’da yaşanan şiddet ortamından dolayı hem okullarından uzak kalan hem de psikolojik sıkıntılar yaşayan çocuklar için gerçekleştirilen bu çalışmalarda, çocukların sosyal ve kültürel aktiviteler aracılığıyla yaşama yeniden entegre olmaları amaçlandı.
Gençlik ve Değişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umut Suvari, Service Civil International Italy’in (SCI) dünyanın birçok yerinde gönüllü gençlerin katılımı ile uluslararası kamplar koordine eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Suvari, “Gençlik ve Değişim Derneği ile ilk olarak Aralık 2015 tarihinde mülteci kampında bulunan çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla başlayan ortaklık, bundan böyle 2 ve 3 aylık periyotlarla olacak şekilde, uluslararası kampların gerçekleştirilerek sürdürülmesi planlanıyor. Son zamanlarda Türkiye’de ve özellikle de bölgemizde uygulanacak uluslararası projelere ayrılan hibenin çok düşmesi, bu tür gönüllü organizasyonların ve öz yeterliliğin ne kadar elzem olduğunu göstermiştir. Kurumsallaşmış ve artık tüm çalışmalarını tamamen kendi öz gücüyle gerçekleştiren bir dernek olarak, herhangi bir AB hibesi olmadan, tamamen gönüllülük esasında gerçekleştirilen bu çalışmaları son derece önemli bulmakta ve bundan böyle bu tür çalışmaları daha çok hayata geçirmeyi planlamaktayız” dedi.