Kent merkezindeki asfaltlama ve bakım onarım çalışmalarında şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı ve Yenişehir ilçesi Üçkuyu’da asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, iki veya üç gün içinde Turistik Caddesi’ni asfaltlamaya hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor. Kent merkezinde iki ekiple asfalt, üç ekiple bakım onarım çalışmalarını yürüten ekipler, program doğrultusunda şimdiye kadar, merkez Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi, Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ 2. Etap 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, yeni Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda, Akkoyunlu, İnaloğlu, Mehmet Akif Ersoy, Ali Emiri, Hintli Baba Caddesi, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı, Yenişehir Üçkuyular Pasur ve Piran (6. ve 2. Sokak) Caddesi, Süleyman Demirel Kampusu içi, Bağlar ilçesi Doğum Hastanesi Sokağı’nda asfaltlama çalışmalarını tamamladı.
40 bin ton asfalt kullanılıyor
Yenişehir Üçkuyu Hilar (3. Sokak) Caddesi’nde ve Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı’nda ise çalışmalarını sürdüren ekipler, 6 kilometre uzunluğundaki Kamışlo Bulvarı’nda 40 bin ton asfalt kullanılacağını, çalışmaların bir ay içinde tamamlanacağını bildiriyor.
Turistik Caddesi’nde asfalt başlıyor
Merkez Sur ilçesi Turistik Caddesi’ni asfalta hazır hale getirme çalışmalarına devam eden ekipler, caddeyi iki veya üç gün içinde asfaltlamaya başlamayı, Yenişehir’de Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu, Rızvanağa ve Kışla Caddesi’ndeki asfaltlama işini ise DİSKİ’nin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirmeyi hedefliyor.
“Şimdiye kadar 90 bin ton asfalt kullanıldı”
Sezonun açıldığı tarihten bu yana 90 bin ton asfalt üretildiğini bildiren Yol Yapım Bakım Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, kent merkezindeki asfaltlamada 55 bin ton, bakım onarım çalışmalarında 35 bin ton olmak üzere toplam 90 bin ton asfalt kullanıldığını açıkladı. Kaymak, bakım onarım çalışmalarında kullanılan 35 bin ton asfaltın 20 bin tonunun kırsal ilçelerde, 15 bin tonunun ise kent merkezinde kullanıldığını kaydetti. İki ekiple asfaltlama, üç ekiple bakım onarım çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Kaymak, Turistik Caddesi’ndeki asfaltlama çalışmalarına iki veya üç gün içinde başlanacağını, şu an asfalta hazır hale getirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında kent merkezinde 100 kilometre yol asfaltlanacak, asfaltlama çalışmalarına 27 milyon harcanacak.