Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Tanıtım Gezileri başladı. Suriçi’nde ikamet eden çocukların katılımıyla, Eğil ilçesinin tarihi ve turistik yerlerine yapılan geziden çocuklar memnun ayrıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı’nın her yıl kentin tarihi yerlerine yönelik düzenlediği Kent Tanıtım Gezileri’nin ilki bu yıl Eğil ilçesinin tarihi ve turistik yerlerine yapıldı. Geziye Suriçi’nde ikamet eden 25 çocuk katıldı. Büyükşehir Belediyesi önünde sabah saatlerinde bir araya gelen 25 çocuk, rehberler eşliğinde Eğil ilçesine doğru yola çıktı. Geziye katılan tüm çocuklara, kenti tanıtıcı broşür, CD, magnet ve şapka dağıtıldı. Yol boyunca şarkılar ve şiirler söyleyerek, eğlenceli dakikalar geçiren çocukların tüm ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz karşılandı, gezi rehberleri Eğil ilçesinin tarihi ve turistik yerleri hakkında çocuklara bilgi verdi. Kısa bir geziden sonra öğle yemeği arası veren çocuklar, ardından Dicle Barajı’nda feribotla gezinti yaparak, tarihi mekanları görme fırsatı buldu.
“BAĞLAR VE SURLU ÇOCUKLAR YARARLANACAK”
Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Sorumlusu Metin Özçelik, Kent Tanıtım Gezileri’nin haziran ayına kadar süreceğini, gezilerden daha çok Bağlar ve Suriçi’nde ikamet eden, farklı yaş gruplarından çocukların yararlanacağını kaydetti. Suriçi’nde ikamet eden çocuklara öncelik verilmesinin sebebini, “çocukların moral ve motivasyonlarını artırma” olarak özetleyen Özçelik, “Gezdireceğimiz grubu evlerinden alıp tarihi ve turistik mekanlara getiriyoruz. Tarihi mekanlarla ilgili bilgiler aktarıyoruz” dedi.
“18 GEZİDEN BİN KİŞİ FAYDALANACAK”
Özçelik, yıl içinde 18 gezi düzenleneceğini, yaklaşık bin kişinin yararlanacağını gezilerin Suriçi, Ergani, Eğil, Silvan Hasuni Mağaraları ve Malabadi Köprüsü gibi yerlere yapılacağını aktardı.
ÇOCUKLAR GEZİDEN MEMNUN
Geziye katılan 4. sınıf öğrencisi Muhammet Sanay (11), gezide eğlenceli dakikalar geçirdiğini ve ilk defa arkadaşlarıyla birlikte kent merkezi dışında bir yere gittiğini söyledi. Gezide en sevdiği anın Dicle Nehri üzerinde feribotla tur atmak olduğunu belirten Sanay, ayrıca öğle yemeğinin de güzel geçtiğini ifade etti.
Yaşanan sokağa çıkma yasaklarının psikolojilerini bozduğunu, geziyle bir nebze de olsa mutlu dakikalar geçirildiğini kaydeden 8. sınıf öğrencisi Şehriban Şimşek (14), Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Daha önce ailesiyle gezilere katıldığını, ama bu gezinin daha güzel olduğuna söyleyen Şimşek, sebebinin ise arkadaşlarıyla bir arada ortak bir şeyler yapmak olduğunu dile getirdi.
Gezinin kendilerine moral olduğunu belirten 6. sınıf öğrencisi Sultangül Kudat (12), “Hep evde sıkılıyordum. Buraya geldim sanki bütün sıkıntılarımı unuttum. Gezi çok güzel geçti. Bundan sonra da bu geziler düzenlenirse yine geleceğim. Gezide en fazla hoşuma giden eski tarihi yerleri görmek oldu” diye konuştu.