Kırsal mahalle yollarında yol yapım, bakım ve asfaltlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma programı doğrultusunda, Yenişehir’in kırsal mahalle yollarında işin yüzde 80’ini, Kayapınar’ın kırsal mahalle yollarında işin yüzde 50’isini tamamladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 17 ilçeye bağlı kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında yürüttüğü yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı doğrultusunda çalışmalarını tüm ilçelerde sürdüren ekipler, Kayapınar ilçesi Gözalan-Uyandık-Taşova Mahalle Yolu’nda 6,5 km, Gözalan Mahalle Yolu’nda 1,5 km, Gözegöl Mahalle Yolu’nda 4 km, Karayakup-Kaldırım Mahalle Yolu’nda 7 km olmak üzere toplam 19 km 1. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütüyor. Cankatran Mahalle Yolu’nda 2,5 km 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını sürdüren ekipler, Pirinçlik Mahallesi güzergah değişikliği için de 1,3 km stabilize yol yapıyor. İlçenin kırsal mahallelerinde devam eden çalışmaların yüzde 50’sinin tamamlandığı belirtiliyor.
Yenişehir ilçesi kırsal mahalle yollarında da çalışmalarını sürdüren ekipler, Aşağı Ekinciler-Yukarı Ekinciler Mahalle Yolu’nda 4 km, Dökmetaş-Alpu Mahalle Yolu’nda 7,2 km, Sancar Mahalle Yolu’nda 2,3 km, Hantepe’de (Mapa Yolu) 6.5 km olmak üzere toplam 20 km 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı. Ekipler, Hantepe’de (Mapa Yolu) 4,5 km stabilize yol çalışmasına da devam ediyor.
Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü asfalt sezonunda Kayapınar ilçesinin kırsal mahalle yollarında 23.8 km, Yenişehir ilçesinin kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 24.5 km yol çalışması yürütecek. Ekipler şu ana kadar Kayapınar’in kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında işin yüzde 50’sini, Yenişehir’in kırsal mahalle yollarında ise işin yüzde 80’ini tamamladı.
1250 kilometre yol çalışması yürütülecek
Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, bu yıl kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 1250 km yol çalışması yürütecek. Bunun 400 kilometresinde 1. kat asfalt, 457 kilometresinde 2. kat asfalt, 415 kilometresinde stabilize, 15 bin metrekaresinde parke çalışması yürütülecek ve 42 adet menfez yapılacak.