DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır’da köylerinden hiç dışarı çıkmamış çocuklar, Avrupa Birliği (AB) destekli Erasmus Plus Projesi kapsamında Almanya’ya götürüldü.
Diyarbakır Sinema Derneği’nin AB destekli Erasmus Plus Projesi kapsamında “İçselleme” konulu gerçekleştirdiği 10 günlük Almanya seyahati sona erdi. Almanya’nın Bremen şehrine seyahat eden ve aralarında işitme engelli öğrencilerin de bulunduğu 11 kişilik grup, Avrupa seyahatinden döndü. Projeyi hayata geçiren Diyarbakır Sinema Derneği Başkanı Özgür Akkaya, farklı dinlerin ve dillerin bir arada olduğu bu proje çerçevesinde, Diyarbakır’ın köylerinden hiç çıkmamış çocukların Avrupa’yı görme şansı elde ettiklerini söyledi. Akkaya, “Bu proje kapsamında ortak bir fikirle hareket edip, bu zorlu süreçte dayanışma ve azimle çocukların hayatlarında farkındalık yaratarak, hayatta bizde varız demelerine yardımcı olabilmek için yürütülmüş bir projedir. Projemiz kapsamında, çocuklarımız yaşadıkları köyün sınırlarını aşıp ilk defa başka bir ülkeye seyahat şansı bulmuşlardır” dedi.
Daha önce Almanya ile üç tane daha Avrupa Birliği destekli proje hayata geçirdiklerini ifade eden Akkaya, “En heyecan verici projemiz bu oldu. Çocukların gözlerindeki o heyecanı sonuna kadar hissettik. Projemizi yazan Cemile Tolan, projemizin hayata geçmesinde emeği geçen, Gewitterziegen Derneği Yöneticisi Ruken Aytaç, Ozan Sezik, Veysel Demirci, Gülsüm Akalan Erdoğan, Pedagog Vega Kameniw’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.