Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Zeyrek Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Şenliği’nde projelerini sergiledi.
Kulp Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen fuara, Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları, Belediye Başkanı Vekili Şener Aktaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Şenlikte 20 projenin sergilenirken, Kaymakam Dülgeroğlu, fuarı gezdikten sonra emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.
Okul Müdürü Özgen Kılıç, “Bu yıl TUBİTAK Bilim Fuarı’nın 2’incisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Toplam 20 projemiz görücüye çıktı. Bu 20 proje, öğretmen ve öğrencilerin yaklaşık 3 aylık çalışmalarının ürünüdür. Öğrencilerin okulda öğrendiği teorik bilginin gündelik hayatta ne şekilde kullanıldığını, yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlama imkanını sunmaya çalıştık. Bilim fuarının amacı, öğrencilere bilimsel çalışma yapacakları alanlar yaratmak, okuldan öğretilen teorik bilginin gündelik hayattaki karşılığını öğrenmelerini sağlamak ve öğrencileri bilimsel çalışmaya teşvik etmektir” dedi.