Dicle Elektrik Dağıtım’ın, yüzde 92 olan kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek üzere başlattığı sayaç takma kampanyasına katılmayan ve kampanyanın başarıya ulaşmasını engellemek isteyenler, gerek yol keserek bölge halkını rahatsız etmeye, gerekse şirkete yönelik saldırına devam ediyorlar. Kayıt dışı elektrik kullanmaya devam edebilmek için yol kesme ve baskın eylemine katılanların bir kısmının eyleme lüks araçlarıyla katıldıkları ise gözlerden kaçmıyor.
Dicle Elektrik Dağıtım tarafından son yaşananlar üzerine yapılan açıklamada, kayıt dışı kullanımın önüne geçebilmek ve kullanılan elektriği kayıt altına alabilmek için başlatılan sayaç takma kampanyasına katılmayarak, kayıt dışı elektrik kullanmakta ısrar eden çiftçilerin elektriklerinin daha önce de açıklandığı gibi kesilmeye başlandığı belirtildi. Enerji şirketi, kırsalda uygulanan bu kesintilerin dışında, Viranşehir başta olmak üzere bazı yerleşim birimlerinde de elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çekildi. Bu kesintilerin, eylemler arasında gerçekleştirilen “sabotaj” eylemi olduğu kaydedildi.
LÜKS ARAÇLARIYLA EYLEME KATILIYORLAR
Enerji şirketinin kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek için başlattığı çalışmalarını engelleyerek, sayaç takmayanlar ise, kaçak elektrik kullanmakla kalmıyorlar. Bu kişiler, yol kesiyorlar, trafo merkezlerinin basarak, şirket tarafından yapılan bildirimler üzerine kesilen elektrikleri de açıyorlar. Bu kişiler, sabotaj eylemleri de gerçekleştirerek, elektriği bulunan yerlerin de elektriklerini kesiyorlar. Yol kesme ve trafo merkezlerini işgal etme eylemleri sırasında bazı eylemcilerin ise, buraya lüks araçları ile geldikleri ve eylemlere katıldıkları ise gözlerden kaçmıyor.
"SAYAÇ TAKMAYANA ELEKTRİK VERİLMEYECEK"
Enerji şirketinden yapılan açıklamada, "Dicle Elektrik Dağıtım olarak, kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana, sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektriklerinin kesin olarak kesileceğini duyurmuştuk. Duyurduğumuz gibi kırsalda sayaç takmayan ve kayıt dışı elektrik kullanmaya devam eden çiftçilerin elektriklerini kesmeye başladık. Kararlıyız ve bu uygulamaya devam edeceğiz” denildi.
"DIŞARIDAN MÜDAHALE EDİLİYOR"
Açıklamada, bazı yerleşim birimlerinde yaşanan elektrik kesintileri ile şirketin ilgisinin bulunmadığına dikkat çekilerek, “Bu kesintiler, kayıt dışı elektrik kullanmak isteyenler tarafından gerçekleştirilen sabotaj eylemleri sonucunda yaşanmaktadır. Ne yazık ki kayıt dışı elektrik kullanmaya devam edebilmek için ortalığı karıştırmak ve şirket ile halkı karşı karşıya getirmek isteyenler, yerleşim yerlerinin elektriklerini yasal olmayan, hukuksuz bir şekilde, dışarıdan müdahalede bulunarak kesmektedirler. Bu tür kesintilerin yaşandığı yerlerde ekiplerimiz zaman geçirmeden müdahale etmekte ve bu yerleşim birimlerine yeniden enerji vermektedirler. Halkımızı, kendilerini huzursuz eden bu tür eylemler içerisinde bulunan kişilere karşı durmaya çağırıyoruz. Dicle Elektrik Dağıtım, bedelini halka ödeterek kayıt dışı elektrik kullananlar ile mücadelesini sonuna kadar devam ettirecek ve asla bundan taviz vermeyecek, geri adım atmayacaktır” ifadelerine yer verildi.