Bu yıl serasında ürettiği bir milyon mevsimlik çiçeği, kenti yeşil alanlarına dikmeyi hedefleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta ürettiği 175 bin mevsimlik çiçeği orta refüj, kavşak ve yeşil alanlara dikmeye başladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Toplu Konut’ta bulunan Belediye Serası’nda üretilen mevsimlik çiçekleri yeşil alanlara dikmeye başladı. Ekipler, yılın ilk mevsimlik çiçeklerini Diclekent, Selahattin Eyyübi Bulvarı ile Elazığ Caddesi’ne dikti.
74 bin adet petunya, 26 bin adet ipek, 16 bin adet horoz ibiği, 16 bin adet vapur dumanı, 10 bin adet gazanya, 8 bin adet Çin karanfili, 9 bin adet papatya, 6 bin adet hüsnüyusuf, 5 bin adet güneş şapkası ve 5 bin adet bodrum papatyasını bir hafta içinde dikecek olan Büyükşehir Belediyesi, dikim çalışmalarını 45 kişiden oluşan 3 ekiple yürütecek.
“ÇİÇEKLER BÖLGENİN YAPISINA UYGUN”
Çiçek dikimi sırasında çalışmaları hakkında bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı personeli Gülten Süer, mevsimlik çiçeklerin üretimini belediyenin yaptığını, şubat ve mart aylarında tohumların atıldığını, mayıs ayı başında çiçeklerin dikime uygun hale geldiğini söyledi. Bu çalışmanın öncesinde mevsimlik çiçeklerin dikileceği kavşaklar, orta refüjler ve parklarda hazırlık çalışmasının yapıldığını ifade eden Süer, çiçeklerin bölgenin yapısına ve mevsimine uygun tercih edildiğinin bilgisini verdi.
“ÜÇ KOLDAN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samet Uçaman ise, mevsimlik çiçeklerin ilk önce Selahattin Eyyubi Bulvarı ve Dağkapı Meydanı’ndaki kavşaklara dikileceğini söyledi. Elazığ Caddesi’nin pilot bölge olarak seçildiğini, buradaki çalışmanın tamamlanmasıyla Dağkapı Meydanı’nda çiçek dikimine başlanacağını kaydeden Uçaman, yıl içinde 700 bini yazlık, 300 bini kışlık olmak üzere bir milyon mevsimlik çiçek üretileceğini ve bu çiçeklerin kentin muhtelif yerlerine dikileceğini bildirdi.