Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl ve beraberindeki heyet, TOBB İzmir Kadın Girişimcileri ile bir araya geldi.
TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu, yönetim üyeleri Nezahat Barutçuoğlu, Müzeyen Korkutata, Keziban Ekinci, Zülal Koç, Birgül Çelik Yuki, Şerife Keskin, Fidan Bozdoğan Kayar, Leyla Korkutata, Hamide Akar, Teyibe Oğurlu TOBB İzmir İl Kadın girişimcileri ile bir araya geldi. Diyarbakırlı iş kadınlarını karşılayan TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve İcra Kurulu Üyeleri Zeynep Güneş, Filiz Uçar, İzmir Ticaret Borsası Genelsekreter Yardımcısı Pınar Nacak, Borsa Danışmanı Dilara Ersözlü, Borsa Kurumsal İletişim Uzmanı Fulya Yemişçi Diyarbakırlı iş kadınlarının kendilerini ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, İzmir ziyaretlerinin kendileri için büyük moral ve motivasyon sağladığını belirterek, Güneydoğu’da rol model iş kadını artıkça öz güven bulan kadınların örümcek ağı etkisi yaptığını ve bölge kadınının artık kendi işini kurmaya başladığı söyledi.
"TÜM TÜRKİYE’YE ANLATIN"
Doğu ve Güneydoğu’da yaklaşık 30 iş kadının ihracat gerçekleştirdiğini ve erkeklerle aradaki farkın hızla kapandığını belirten TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, bu tür programların artırılması ve deneyimlerin paylaşımı amacıyla İzmirli iş kadınlarını Diyarbakır’a davet ettiklerini söyledi. Akyıl, "İş kadınlarımız çatışmalarla anılan bölgemizin potansiyellerini yerinde görmelidir. Diyarbakır’ın bahsedildiği gibi yatırım yapılamayacak durumda bir il olmadığını görüp gördüklerini ve yaşadıklarını tüm Türkiye’ye anlatmalıdırlar. Böylece kadın inandırıcılığıyla bölgemizde yatırımların artacağına inanıyorum’’ dedi.
"GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM"
TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ekin Ensarioğlu ise bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Diyarbakır’ı Egeli iş kadınlarının gelip görmesinin oldukça önemli olduğunu belirterek, ’’Biz kadınlar güçlerimizi birleştirirsek her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum’’ şeklinde konuştu.
"BARIŞ VE GÜZELLİKLER DİLİYORUM"
TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ise Diyarbakırlı kadınlar ile İzmir’de bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek ’’Bundan sonra ilişkilerimiz çok daha derin devam edecek, kadının kadına elinin değmesini sağlayacak çok özel projelerde birlikte olup Diyarbakır’a onların vasıtasıyla ulaşabileceğimize inanıyor, barış ve güzellikler dolu günler diliyorum’’ şeklinde konuştu.
Diyarbakır’dan getirdikleri hediyeleri İzmir’li iş kadınlarına hediye eden TOBB Diyarbakır İl Kadın girişimciler kurulu üyeleri daha sonra ’Olivtech - 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’ ile ’Ekoloji İzmir - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı’nı ziyaret etti.