Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Diyarbakır’da düzenlenen demokrasi nöbetlerine halktan her kesim katılmaya devam ediyor. 25 gün boyunca demokrasi nöbetlerinde hazır bulunan Diyarbakır Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hamdullah Ay, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüyle meydanlardayız. Türkiye olarak tek vücut olduk ve meydanları boş bırakmayacağız” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 25 gün boyunca düzenlenen demokrasi nöbetlerinde hazır bulunan Diyarbakır Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği başkanı Hamdullah Ay, Türkiye’nin tek vücut olduğunu söyledi. Ay, “Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile meydanlardayız 25 gündür ölmek var dönmek yok. Bizlere ikinci bir emir gelmeyene kadar meydanları bırakmayacağız. Allah belalarını versin bu zalimlerin. Tüm Türkiye darbeye karşı tek vücut oldu. Darbe alçak bir saldırıdır. Allah kurtardı bu imanlı halkımızı, vatan bölünmez asla kimseye bu topraklarımızı yedirmeyiz. İhanetin bedelini böyle ağır ödeyecekler, alçaklar onlarca insanımızı şehit etti. Şehit olanlara Allah’tan rahmet dilerim yaralılarımıza da Allah acil şifa versin. Gerekirse bu vatan için ölmeye hazırız” diye konuştu.
Davanın vitrine oynama misyonu olmadığını, halkla iç içe olma vefası olduğunu belirten Ay, “Diyarbakır’ın çevre ilçelerdeki demokrasi nöbetine haftalardır katılmaları bazı il ve ilçe yönetimlerine iyi örnek oldu son iki gün kala ziyaretler gerçekleşiyor buna da şükür. Gönül isterdi ki 15 Temmuz’dan bu yana tüm çevre ilçeleriyle beraber birlik olsaydı. Devlet kurumlarında, kamuya personel istihdamında kimler hangi FETÖ’cü bürokratların referansıyla alınmışsa derhal işten çıkarılmalı. Türkiye geneli AK Parti il ve ilçe teşkilatlarındaki kiroptocu paralelciler derhal temizlenmelidir. Hangi teşkilat yöneticilerinin düne kadar FETÖ terör örgütü çerçevesinde göreve alınan mülki amirler, kurum amirleriyle kendi referanslarıyla hangi resmi alım ve resmi işlerde temasta bulunmuşsa işleri iptal edilmeli ve bu yönetimde bulunanlar partiden atılmalıdır. Bu zevatların milli irade nöbetlerinde boy göstermeleri kendilerini akladıkları anlamına gelmez. Her şey yeni başlıyor parazitlere yol yok” şeklinde konuştu.