Diyarbakır Valiliği ile Dicle Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu” gala gecesi düzenlendi.
Diyarbakır tarihi ve kültürel özelliklerinin tüm yönleriyle ve farklı bakış açılarıyla ele alınacağı “Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu”nun ilk gününde gala gecesi düzenlendi. Bir otelde gerçekleşen geceye Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, işadamı Nihat Özdemir, Diyarbakırlı sanatçılar Erkan Petekkaya ve İzzet Yıldızhan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Vali Aksoy, Diyarbakır’ın farklı inanç ve kültürlerde insanların hoşgörü içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu belirterek, “Bu hoşgörünün bütün izlerinin bugüne kadar taşıyabilmiş bir kent. Böylesine önemli bir kentin kültürel değerlerinin ortaya konması tüm Türkiye ile paylaşılması adına sempozyumumuzun da önemli katkıları olacaktır. Gelişen Diyarbakır’ı daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, sivil toplum örgütlerimizle, odalarımızla, milletvekillerimizle, bakanlarımızla önemli çalışmaları ortaya koymaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Diyarbakır bulunduğu noktadan çok daha iyi bir aşamaya geleceğine olan inancımız tam” dedi.