Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Fetullahçı terör örgütü tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin millete çarptığını ve püskürtüldüğünü söyledi.
Darbelerin Türkiye’ye her zaman zarar verdiğini, millet iradesine saygının, demokrasinin temel unsuru olduğunu ve yönetimin ancak millet tarafından ve sandıkta değiştirilebileceğini belirten Altaç, Fetullahçı terör örgütü tarafından yapılan darbenin millete çarptığını ve yine millet tarafından püskürtüldüğünü kaydetti. Altaç “Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş iradesine ket vurmaya çalışan hain FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz akşamdaki darbe girişimi Allah’ın izni, devlet başkanımızın dirayetli duruşu, Başbakanımız ve hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin kahramanca vermiş olduğu birlik ve beraberlik mücadelesi ile çok şükür püskürtülmüştür. Türkiye’yi karanlığa çekmek isteyen bu tür şer odaklar kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Bu darbe girişiminde bulunan alçak FETÖ, ülkede vatandaşa kurşun sıkacak ve kendi meclisini dahi bombalayacak ihanetçilerin var olduğunu göstermiştir. Bizler gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz ve bunu 15 Temmuz akşamı içimizdeki hainlere de, bizi bölmeye çalışan dış güçlere de çok iyi gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Kahramanca, iradesiyle seçmiş olduğu yöneticilerinin arkasında dimdik duran ve eğilmeyen halkımızdan Allah razı olsun. Bilinmelidir ki bu halk ancak Allah’ın huzurunda eğilecektir. İslam dünyasının umudu Türkiye’dir ve ülkemiz bu umudun şerefini, bu onurlu halkla nasıl taşıyacağını 15 Temmuz gecesi çok iyi göstermiştir” dedi.
"Milletin iradesinden başka iradeyi tanımayız"
79 milyon vatandaşa darbecilere karşı onurlu ve dimdik durduklarından dolayı teşekkür eden Altaç, millet iradesinden başka iradeyi tanımayacaklarını söyledi. Altaç, “Biz ASKON olarak ülkemize bu acıları yaşatanların peşinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün memleketimize geçmiş olsun. Bu gibi olayların tekrarı olmaması için hep beraber devlet başkanımızın, hükümetimizin yanında olduğumuzu ve 79 milyon vatandaşımız ile birlikte dimdik ayakta olduğumuzu belirtiyoruz. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman darbeye tevessül olamayacaktır. Bu düşüncede olabilecek hainlerin cesaretleri ve güçleri milletten yedikleri son tokat ile bitmiştir. İnşallah bir daha da var olmamak üzere yok olmuştur. Aziz ve asil milletimizin iradesi her zaman ülkemize hakim olacaktır” şeklinde konuştu.
Altaç, tüm Diyarbakırlıları sağduyuya davet ederek vatandaşları provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.