Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeniköy Mezarlığı’nda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak idare binası inşa ediyor. 487 bin 900 liraya mal olacak idare binasının, eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yeniköy Mezarlığı’nda vatandaşların ihtiyacını karşılayacak yeni bir idare binası inşa ediyor. Nisan ayında temeli atılan ve inşaat alanı 403 metrekareden oluşan bina, iki kattan oluşuyor ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Eylül ayında tamamlanması hedeflenen idare binası, 487 bin 900 liraya mal olacak.
Mezarlıktaki idare binasına ilişkin bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Bahar Acar, eski idare binasının artık ihtiyaçları karşılamadığını belirterek, eski idare binasını yıkıp yerine yenisini inşa ettiklerini söyledi. Acar, yeni idare binasının zemin katında çevre il ve ilçelerden cenazelerini almak için gelen ailelerin geçici olarak kullanabilecekleri 50 metrekarelik Kadın Bekleme Salonu, mescit, personel dinlenme, mutfak ve kazan dairesi, birinci katta ise idari birimlerin yer alacağını ifade etti. Acar, mezarlık alanında bulunan camii, gusülhane, morg ve bekleme salonunun da insanların ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.