Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve kırsal ilçe grup mahalle yollarında asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Merkez Yenişehir ilçesi Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnaloğlu Caddesi’nde asfaltlama çalışmasını tamamlayan ekipler, Üçkuyular TOKİ’de ise asfaltlama çalışmasına devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın asfalt çalışmaları Ramazan Ayı’nda da sürüyor. Program doğrultusunda 10 Mayıs’ta asfalt sezonunu açan ekipler, merkez Bağlar ilçesi Yeni Hal Caddesi, Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ 2. Etap 12. Cadde, 2. Cadde, Kaya 1, 2, 3 ve 4. Sokaklarda, yeni Yenişehir Belediyesi etrafındaki cadde ve sokaklarda, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı, Akkoyunlu, İnaloğlu ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin asfaltlama çalışmasını tamamladı. Üçkuyular TOKİ’de asfaltlama çalışmalarına devam eden ekipler, Ali Emiri Caddesi’nde asfalt hazırlık çalışmaları kapsamında söküm çalışması, Bağcılar Mahallesi’ndeki Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu yolunda sathi kaplama, Mezopotamya Bulvarı’nda yol yapım, Sur ilçesi Mizgin Caddesi’nde yol açma, Bağlar Batıkent’e ise yama çalışmalarını sürdürüyor.
“YÜZDE 90’I TAMAMLANDI”
Asfalt çalışmalarına ilişkin bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürü Hanifi Kaymak, Diclekent Bulvarı’na 12 bin ton asfalt sererek çalışmanın yüzde 90’lık kısmının tamamlandığını belirtti. Ardından Yenişehir ilçesine geçerek asfalt çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kaymak, Akkoyunlu, Mehmet Akif Ersoy ve İnaloğlu Caddesi’ne 6 bin ton asfalt sererek çalışmaları tamamladıklarını kaydetti. Kaymak, Üçkuyular TOKİ’de şimdiye kadar 2 bin ton asfalt çalışması yaptıklarını, belediyeye ait bulvar niteliği taşıyan Pasur, Piran ve Hilal Caddesi’nde de (Üçkuyular TOKİ 6. Sokak, 2 ve 3. Cadde) asfalt çalışmasının sürdüğünü belirtti.
Kaymak, asfalt programı dahilinde asfalta hazır hale getirilecek Ali Emiri, Hintlibaba, Doktor Şeref İnalöz Caddesi’ne 10 bin ton, Sur ilçesinin can damarı olan Turistik Caddesi’ne 8 bin ton, Bağlar ilçesinde çevre yolu niteliği taşıyan Kamışlo Bulvarı’na da 40 bin ton asfalt serileceğini kaydetti.
“15 OKUL PROGRAMA ALINDI”
Kaymak, okul bahçelerinin asfaltlanması için yoğun talepler olduğuna dikkat çekerek, 15 okulu asfalt programına aldıklarını, durumu en kötüden en iyiye doğru sıralayarak, okul bahçelerini de asfaltlayacaklarını belirtti.
“155 MİLYON KAYNAK AYRILDI”
Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, bu yıl yol ve asfalt çalışmalarına 155 milyon lira yatırım yapacak. Program kapsamında, kent merkezinde 100 km yol asfaltlanacak, 100 bin metrekare kaldırım ve orta refüj, 10 kilometre bisiklet yolu düzenlemesi yapılacak, 30 kilometre yeni yol çalışması yürütülecek. Kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında ise bu yıl bin 250 kilometre yol çalışması yapılacak.