Mevsimin kurak gitmesi nedeni ile kuraklığa dayanıklı olan nohut bitkisi ekimi Teknik elemanlar nezaretinde gerçekleştiriliyor.

Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tevekkeli köy grup tarım merkezinde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ebru AYBEK tarafından yapılan çalışma ile Abbaslar köyünde kuraklığa dayanıklı olması nedeni ile nohut ekimi gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün ıslah etmiş olduğu Aksu Nohut Çeşidi ile gerçekleştirilen demonstrasyon çalışması ile hem kuraklığa dayanıklı olması hemde iyi bir gelir kaynağı olan nohut tarımının yaygınlaştırılması düşünülmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şeref YURDAGÜL ”˜Hububat tarımında önemli bir yeri olan nohut bitkisinin ekimini gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu sezon, kurak geçen hava şartları nedeniyle, yöremizde yoğun miktarda ekimi yapılan mısır bitkisine alternatif olarak kuraklığa ve sıcaklığa dayanıklılığı ile bilinen nohut bitkisinin ekiminin daha yararlı olacağını düşünüyoruz.

Nohut; bir baklagil bitkisi olmasının yanı sıra, köklerindeki nodüllerde havanın serbest azotunu bağlayabilmesi nedeniyle iyi bir münavebe (ekim nöbeti) bitkisi olup toprağın besin maddeleri bakımından zenginleşmesini sağlar. İlimiz koşullarına uygun ve antraknoz hastalığına dayanıklılığı ile bilinen AKSU nohut çeşidi, ekiminden hasadına kadar geçen sürede, ekim yapılacak bölgemizin sorumlu Mühendisleri tarafından takip edilecektir. İlerleyen günlerde İlçemize bağlı diğer bölgelerde de kuraklığa dayanıklı çeşitler ektirmek için çalışmalarımız devam edecek. Bu üretim sezonu sonunda, bu uygulamanın iyi sonuçlarını inşallah hep birlikte göreceğiz' dedi.