Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 fotoğraf için oy kullandı.

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında bilgi alan Okay, fotoğrafları tek tek inceleyerek tercihte bulundu.

Başkan Okay, haber kategorisinde Elif Öztürk'ün çektiği "Türkiye darbe girişimine karşı tek yürek", yaşam kategorisinde Sergen Sezgin'in çektiği "Bursa'da Ramazan" ile spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğu'na ait "Usain Bolt" başlıklı fotoğraflara oy verdi.

Okay, oylamanın ardından yaptığı değerlendirmede, Anadolu Ajansı'nın son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla daha önce hep bellekte olan çeşitli batılı haber ajanslarının yanında, dünyanın her tarafında ismini duymakta olduklarını söyledi.

Dünyanın en ücra köşelerindeki bir haber niteliği taşıyan olayda dahi artık çok rahat bir şekilde "Anadolu Ajansı'nın verdiği habere göre" diye terim bulunduğuna dikkat çeken Okay, "Bizden bir ajans, milli bir ajans, bundan dolayı bu ajanstan gelen haberlerle biz de doğru bir şekilde bilgilendirilmekteyiz. Bugün de burada 2016 yılı içerisindeki çekilmiş çeşitli fotoğraflarla ilgili bir tercihte bulunduk. Çok farklı olayı çok derinlemesine ifade eden çeşitli resimler söz konusuydu. Sadece bakıldığında bir resimdi ama derinliği olan resimlerdi. Aslında bu resimlerin hepsi de başarılıydı." dedi.