Doğal güzelliğiyle Dulkadiroğlu’nun saklı cenneti olan Savruk Şelaleleri, yaz aylarının ardından Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri tarafından detaylı bir şekilde temizlenerek kışa hazırlandı. Yaz aylarında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan turistlik alanda ekipler detaylı bir temizlik yaparak bölgenin doğal güzelliğini de korumuş oldu.

Dulkadiroğlu ilçesinin sınır bölgelerinden olan Savruk Şelaleleri, doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu güzelliği korumak için yoğun bir çaba harcayan Dulkadiroğlu Belediyesi, düzenli temizlik çalışmalarının yanı sıra yaz aylarının başında olduğu gibi sonbahar için de şelalelerin bulunduğu alanı detaylı bir şekilde temizledi.

Yaz ayları boyunca yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Savruk Şelaleleri, bu ziyaretlerde çevre kirliliğine maruz kalarak doğal güzelliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Bu durumu tespit eden Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, merkeze kilometrelerce uzakta bulunan saklı cennet Savruk Şelaleleri’ni düzenli olarak temizleyerek tertemiz kalmalarını sağladı.

Bunun yanı sıra detaylı temizlik çalışmaları da yapan ekipler, sonbahar için özel bir çalışma yaptı. Dulkadiroğlu Belediyesi mobil temizlik ekibinin çalışmaları sonucunda Savruk Şelalaleri yazdan dalan çevre kirliliğinin arındırılarak kışa hazır hale getirildi.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Savruk Şelalelerinin Dulkadiroğlu’nun doğa turizmi için önemli olduğunun altını çizdi. Bu nedenle şelalelere büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Okay, alanın gelen ziyaretçilerin memnun olacağı şekilde korunduğunu aktardı.

Başkan Okay, ziyaretçilere de seslenerek şelalelerin doğal güzelliğinin korunmasına yardımcı olunmasını dileyerek şunları söyledi: “İlçemizin adeta saklı bir cenneti olan bu alanın güzelliğinin korunması için gelen ziyaretçilerimizin daha dikkatli olmasını diliyoruz. Çevremizi kirletmeden, bu güzel doğallığı bozmadan ziyaretlerimizi gerçekleştirmeliyiz. Ben bu konuda ziyaretçilerimizin anlayışlı olmasını diliyorum.”  

HABER46 GÜNDEME GETİRMİŞTİ

12 Eylül 2017 tarihinde konuyla ilgili bir haber yapan Haber46 "Kahramanmaraş Savruk Şelalesinin durumu içler acısı!" başlığını atmış ve Kahramanmaraş'ın içler acısı halini gündeme getirmişti. Dulkadiroğlu Belediyesi bu duruma duyarsız kalmadı iki hafta gibi  kısa bir zaman içerisind sorunun çöüzümü için gerekli adımları attı.

Haber46 ekibi olarak Dulkadiroğlu Belediyesine duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz..

İŞTE SAVRUK ŞELALESİ HABERİMİZ