Yeni yıl ile birlikte Kahramanmaraş Merkeze de ilk kar düştü. Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi, karla mücadele konusunda çalışmalara hız verdi. Karla mücadele konusunda merkez mahallelerde kaldırımların kardan temizlenmesi ve buzlanan yolların tuzlanmasıyla ilgili çalışmalarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, kırsal mahallelerde de ihbarlar doğrultusunda karın hayatı felç etmemesi amacıyla çalışmalarına hız verdi.  
Dulkadiroğlu Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Necati Okay, vatandaşın kar konusunda mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerin çalışma halinde olduğunu anlattı.

Dulkadiroğlu Bölgelsinin kırsalda coğrafi koşullarının zorluğundan bahseden Başkan Okay, şu ana kadar hiç bir mahalle ile ulaşımın aksamadığını hatırlattı. Konuyla ilgili ekiplerin hassas çalışmalar yaptığını aktaran Başkan Okay, "Vatandaşımızın kar mağduriyeti yaşamaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü : "Kahramanmaraş merkeze 1 Ocak itibarı ile yılın ilk karı düştü. Bu haftada kar yağışının devam edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşımızın kar mağduriyeti yaşamaması için de Dulkadiroğlu Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarıyla ilgili çalışma başlattık. Bu konuyla ilgilenecek özel ekipler oluşturduk ve kar yağışının başlamasıyla ekiplerimiz harekete geçti. Merkez mahallerimizde kaldırımlarda oluşan buzlanmalar vatandaşların kayıp düşmesine ve yaralanmasına neden oluyor. Bunun önüne geçmek için temizlik işlerimizin karla mücadele ekibi kaldırımları temizlemekle görevlendirildi. Şuanda ekiplerimiz buzlanan kaldırımları temizliyor ve yürüyüşe uygun hale getiriyorlar."

BUZLANAN YOLLARDA TUZLAMA ÇALIŞMALARI

Ara mahallelerde oluşan buzlanmalara karşı mücadele çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kar yağışına bağlı olarak buzlanan yollarımızla ilgili de ekiplerimiz tuzlama çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün ekiplerimiz Ballıca mahallesi Şeref Eroğlu Caddesi'nde oluşan buzlanmaya müdahale ederek caddeyi tuzladı. Dik bir yokuş olan bu caddemizde aşırı buzlanma nedeniyle araçlar iniş çıkışlarda zorlanmakta ve kazalar meydana gelmekteydi. Ekiplerimiz bölgeyi kardan temizleyerek buzlanmayı önlemek için tuzlama çalışmaları yaptı. Şuanda vatandaşlarımız caddeyi sağlıklı bir şekilde kullanmaktalar."

KAR YAĞIŞI DULKADİROĞLU'NDA NEŞEYLE KARŞILANDI

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin karla mücadele ekiplerinin olumsuzluklara müdahale ettiğini hatırlatan Başkan Okay, bir taraftan da farklı bir ekibin karı eğlenceye dönüştürmek için yoğun çaba ve mesai harcadığını anlattı. Başkan Okay, geleneksel hale getirilen kar festivalinin hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Kar yağışı bizim için olumsuzluktan öte güzel bir etkinliği de çağrıştırmakta. Kış aylarının gelmesiyle alt yapısını oluşturduğumuz kar festivali için beklediğimiz kar nihayet düştü. Şuanda ekiplerimiz festivalin detaylarını planlamaktalar. Yedi Kuyular'da kar istediğimiz seviyeye geldiği zaman, duyurularını yapacağız ve vatandaşlarımızın güzel bir hafta sonu geçirmeleri için gerekeni yapacağız."