Kırsal mahallelere yönelik yatırımlarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, 2017 yılı yaz döneminde kırsal mahallelere toplamda 400 bin metrekare kilit parke çalışması yaptı.

Bir yandan bölgesinde bulunan kırsal mahallelere yönelik sosyal ve kültürel yatırımlarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, diğer yandan da alt yapı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. 2017 yılı yaz döneminde alt yapı çalışmaları konusunda önemli çalışmalara imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, Yusufhacılı, Dereli, Bulanık, Kartal, Gafarlı, Kılağlı, Kırım, Şerefoğlu, Öksüzlü, Demirciler, Abbaslar, Yeniyurt, Söğütlü, Doğanlı Karahasan, Çatmayayla, Baydemirli, Boyalı, Kabasakal ve Ağabeyli mahallelerine toplamda 400 bin metrekare kilit parke çalışması yaptı.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bölgesinde sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra alt yapı çalışmalarına da ağırlık verdiklerini aktardı. Özellikle yeni açılan ve daha önceden planlanan alanlarda kilit parke çalışması yaptıklarını aktaran Başkan Okay, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların ayağını çamurdan kestiklerini aktardı.
Yeni dönem için de alt yapı çalışmaları planladıklarını hatırlatan Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: “Sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanı sıra fiziki ve teknik belediyecilikte de bölgemizi değiştiriyor ve dönüştürüyoruz. Bu kapsamda özellikle kırsal bölgelerimizin en önemli ihtiyaçlarından olan kilit parke konusunda bu yaz yoğun bir çalışma yaptık. Şuanda 400 bin metrekare kilit parke çalışması yaparak vatandaşımızın ayağını çamurdan kesme noktasında önemli bir mesafe kat ettik. Bu çalışmalarımız yeni planlamalarımızla devam edecek. Bölgemizde asfalt ve kilit parke çalışması yapılmayan alan bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerini karşılamak için yoğun bir mesai harcıyoruz.”