Dulkadiroğlu Belediyeye Başkanı Necati Okay, Kayabaşı Mahallesi'nde 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan engelli İsmet Ulaş için kurulan örnek Emek Evi'ni gazetecilere tanıttı.
Belediyeciliğin sadece imar ve fen işlerinden ibaret olmadığını, vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi adına hayatın içinde ne varsa bunları karşılamanın da görevleri arasında bulunduğunu belirten Okay,  sosyal sorumluluk kapsamında, engelli ve dezavantajlı gruplara yönelik  projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Engelli İsmet Ulaş'ın ayakkabı boyacılığı yaptığı alanda düzenlemeye gittiklerini ifade eden Okay, şunları söyledi:

"Burada da bir engelli vatandaşımızın ekmek parasını kazanmak için yıllardır mesleğini icra ettiği alanı Emek Evi şeklinde organize ederek onun daha iyi standartlarda çalışmasını daha fazla gelir elde etmesini hayatını kolaylaştırmak adına çalışma yaptık. Çok şükür projemiz, toplum nezdinde çok büyük bir karşılık buldu. Özellikle engelliler ve ev hanımlarına yönelik yapılan bu çalışmalar devam edecek."

Emek Evi Projesi

- Proje örnek oluyor

Okay, Emek Evi Projesi'nin belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler tarafından yakından takip eğildiğini, çalışmanın diğer şehirlerde de uygulandığını vurguladı.

Projeyi ilçenin çeşitli bölgelerinde yaygınlaştıracaklarını ifade eden Okay, "Engelli vatandaşlarımızın dezavantajını ortadan kaldırarak daha rahat bir hayat sürmeleri için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeye devam etmiş olacağız" dedi.

- "Emeğimin karşılığını Emek Evi ile aldım"

Engelli İsmet Ulaş da 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını, ilk defa böyle bir hizmet gördüğünü söyledi. "Ben burada bir pislik ve rezaletten kurtuldum" diyen Ulaş, şimdi hayatından memnun olduğunu dile getirdi. 

Ayakkabı boyacılığı yağmur ve soğuk nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini anlatan Ulaş, kapalı yerde rahata kavuştuğunu belirterek, "Emeğimin karşılığını Emek Evi ile aldım. Belediye Başkanımız Necati Okay'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.