Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçesinin 16 Nisan halk oylamasında yüzde 90,38'lik katılım oranıyla damgasını vurduğunu söyledi. Başkan Okay, bu katılım oranıyla demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarına teşekkür etti.

Her seçimde olduğu gibi 16 Nisan halk oylamasında da demokratik yönünü bir kez daha ortaya koyan Dulkadiroğlu ilçesi, yüzde 90,38'lik katılım oranıyla bir çok ili de geride bıraktı. Yüksek katılım oranıyla dikkat çeken Dulkadiroğlu İlçesi, yüzde 82.4'lük evet oranıyla da kararını yüksek bir sesle dünyaya ilan etti.

 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da yüksek katılım ve evet oranı nedeniyle hemşerilerine teşekkür etti. 16 Nisan halk oylamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Okay, katılımın yüksek olması ve evet oranının en güçlü şekilde çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

Başkan Okay, konuyla ilgili mesajını şu şekilde dile getirdi: "Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkması ve daha güçlü hale gelmesi için yapılan anayasa değişikliği referandumunda Dulkadiroğlu ilçesi olarak yoğun bir katılımla güçlü bir evet dedik. Gelişen ve büyüyen ülkemizin daha hızlı ve güçlü bir şekilde ilerleyebilmesi için bu değişikliğin şart olduğunu her platformda dile getirmiştik. Bugün gelinen noktada vatandaşımızın da tercihinin bu yönde olduğunu en net şekilde görmekteyiz. Sayın başbakanımızın da dile getirdiği gibi bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimin kazananı Türkiye'dir. Partimize her seçimde güçlü bir şekilde destek veren ilçemizin de bu referandum oylamasında kendine yakışanı yapması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yüksek bir katılım oranıyla güçlü bir evet çıkması bu ülke üzerinde oyunlar kurmak isteyenlere en güzel ve en net cevaptır. Referandum süreci boyunca bölgemizde gezmediğimiz mahallemiz ve çalmadığımız kapımız kalmadı. Vatandaşlarımız demokrasisine sahip çıkarak geleceği ile ilgili en önemli kararı verdi. Bundan sonraki süreçte ülkemiz daha da büyüyecek ve güçlenecektir. Ben öncelikle oyunun rengi ne olursa olsun demokrasisine sahip çıkarak sandığa giden vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Güçlü bir demokrasiyle güçlü Türkiye'nin önü açılmış ve gelecek kaygısı ortadan kalkmıştır. Bu vesileyle değerli hemşerilerime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yoğun bir katılımla güçlü bir evet tablosunun otaya çıkmasına vesile olan tüm hemşerilerimi canı gönülden kutluyorum."