Yozgat’ın Sorgun İlçesinde faaliyetini sürdüren Anadolu Sorgun Girişimci İşadamları Derneği (ASGİAD) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Peygamber Efendimiz (SAV) okunan şiirlerle anıldı. Samanyolu Televizyonunda Maceracı olarak program yapan Murat Yeni, Peygamber Efendimiz’i (SAV) anlatan şiirleri okuması davetlileri duygulandırdı.

Sorgun Asya Deluxe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Maceracı programının Yapımcısı Murat Yeni katılırken ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi. Murat Yeni, kendisinin Yozgatlı olduğunu ve memleketinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programı'na katılmanın ayrı bir mutluluk verdiğini belirtti. Dernek Başkanı Yusuf Babayiğit’e teşekkür eden Yeni, bundan sonra daha sık Yozgat’ta gelmeye çalışacağını ifade etti.

Anadolu Sorgun Girişimci İşadamları Derneği (ASGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Babayiğit, Peygamber Efendimizi anlamak anlatmak adına düzenlenen bütün programların büyük önem taşıdığını söyledi. Programa yoğun ilgi olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Babayiğit, “Hemşehrimiz Murat Yeni, okuduğu birbirinden güzel şiirlerle Efendimizi anlamak ve anlatmak adına güzel bir program sundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da yine böyle program düzenleyerek Murat kardeşimizi davet edeceğiz. Bu vesile etkinliğimize yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.