Romanya'da düzenlenen Büyükelçiler Festivali (Festıvalul Ambasadelor), 1-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Romanya Dışişleri Bakanlığı'nın 'Kendi Kültürünü Aç' sloganıyla düzenlediği festivalde 19'ü büyükelçilik düzeyinde olmak üzere 50 ülkenin kültürü Romanya'da Büyükelçiler festivalinde buluşacak. 1 Eylül'de başlayacak festivale Milli Kütüphane ev sahipliği yapacak.

Milli Kütüphane'nin yanı sıra Tineretului parkı, Studio sineması ve Galateca sergi salonunda çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenecek. 5 Eylül'e kadar sürecek festival çerçevesinde, resim, fotoğraf, el sanatları sergileri, film gösterileri, ülkelerin mutfak kültürüne ait örnekler ve çocuklara yönelik aktiviteler gerçekleştirilecek.

Ülkemiz kültürünü tanıtmak amacıyla Türkiye büyükelçiliğinin katılacağı festivalde 4 - 5 Eylül tarihlerinde Tineretului parkında Türk yemekleri ve el sanatları sergilenecek.

Milli Kütüphane, Studio sineması ve Galateca sergi salonundaki aktiviteler 1 - 4 Eylül tarihleri arasında açık olacak. 4 - 5 Eylül tarihleri arasında ise Tineretului parkında ülkemizin de standının bulunacağı kültürel etkinlik 15.00 - 22.00 saatleri arasında Romenlerin ziyaretine açık olacak.