Batı Avustralya eyaletinin Bayswater bölgesinde yaşayan 64 yaşındaki Julyan Summer, 39 yıl boyunca Avustralya’nın yanı sıra Avrupa, İngiltere ve Amerika’da koyunları kırkarak hayatını kazandı. Zamanla iş imkanlarının azaldığını fark eden Summer, ani bir kararla meslek değiştirmeye hazırlanıyor.

Hayatının geri kalan kısmında su tesisatçılığı yapmaya karar veren Summer, meslek lisesi statüsünde olan TAFE kurslarına başvurarak, hem öğrencilik yıllarına geri döndü hem de çocuğu yaşındaki su tesisatçılarının yanında çırak olarak çalışmaya başladı. Bu arada yaşlı adam emekli kartını iptal ederek öğrenci kartını kullanmaya başladı. Summer, duygularını şöyle dile getirdi: “Su tesisatçılığı koyun kırkmaktan daha kolay bir iş. Öğrenci kartımı görenlerin yüzlerinde inanılmaz bir şaşkınlık oluyor.”

Uzmanlar Batı Avustralya eyaletinde son 5 yılda, aralarında çok sayıda yetişkininin de bulunduğu çıraklık eğitimi alanların sayısında iki kat yükselme olduğunu belirtiyor. Eyaletteki meslek liselerinde, 2014 senesinde 45 yaşın üzerinde 138 öğrenci kayıt yaptırdı.