Aalenli Müslümanlar Ostalb Hasatensi’nde 10 senedir bekledikleri hastane mescidine kavuştu.

DİTİB, Antakya Club, Milli Görüş, Atatürk Derneği ve cemevi olmak üzere beş dernekten oluşan Aalen Türk Birliği’nin başkanı Murat Göl, hastanede mescit açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın bir diğer konuğu olan Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı da bu mescidin sadece hastaların değil, hasta ziyaretçilerinin ve hastane çalışanlarının da ihtiyaçlarını karşılayacağını dile getirdi.

Mescidin açılışının 10 sene gecikmesinden dolayı özür dileyen Aalen Kaymakamı Klaus Pavel ise gecikmenin hastane inşaatından kaynaklandığını, mescidin bodrum katta veya kıyıda-köşede olmaması için inşaatın bitmesini bekleyerek en güzel yeri verdiklerini söyledi. Aalen’de geçen sene belediye başkanı seçilen Thilo Rentschler ise mescidin dışarıdan sade göründüğünü ama içerisinin çok güzel olduğunu belirterek açılışında kendi başkanlığı zamanında olmasından da ayrıca memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Hastane Direktörü Dr. Jankoschki da mescit için teşekkür ederek diyalog ve güven adına güzel adımlar atıldığını ve daha da atılacağını söyledi.

Katolik ve Protestan kilise dekanları Dr. Pius Angstenberger ve Ralf Dreschler de Fransa’da yaşanan kötü olayların ardından bu mescidin açılışının yapılmasının kendilerini sevindirdiğini, Hıristiyanlar için ibadet yeri olduğu gibi Müslümanlar içinde bir mekanın ayrılması gerektiğini vurguladı.