AB Bakanı Volkan Bozkır, Almanya ziyareti sırasında "Türk Dışişleri’ndeki Suriye konuşmasını ABD dinledi" başlıklı haberiyle Türkiye’de gündeme oturan Alman haber dergisi Focus’a röportaj verdi.

Focus dergisi, söz konusu dinleme iddiasının yer aldığı "Erdoğan’ın Gölge Savaşçıları" başlıklı haberinde, Almanya’daki casusluk davasına atıfta bulunarak, "Erdoğan muhaliflerine karşı Almanya’nın ortasında işte böyle ulu-orta casusluk yapıyor." ifadelerine yer vermişti.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesinde "Focus Dergisine İlişkin Açıklama" başlığıyla yapılan bilgilendirmede, Focus dergisine iddialar hakkında gönderilen ve yayınlanmayan tekzip metnine yer verilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı, tekzip metnini 'basına baskı' olarak gördüğü için yayınlamayan Focus’a "yalan haber yapma, haberde mesnetsiz iddialara yer verme" gibi suçlamalar yöneltmişti.

Ancak bu krizin üzerinden daha bir ay geçmeden, AB Bakanı ve Başmüzakareci Volkan Bozkır, sadece Focus’a röportaj vermekle kalmadı, röportajı yapan gazeteciyle birlikte çekilen fotoğrafını da "Önde gelen Alman dergisi Focus’a Berlin’de mülakat verdim. Terörle mücadele, AB sürecimiz ve reformlarımızı anlattım." mesajını ekleyerek sosyal medya hesabından paylaştı.