Amsterdam-Paris trenindeki silahlı saldırı sonrası Avrupa Birliği İçişleri ve Ulaştırma Bakanları, teröre karşı alınacak önlemleri konuşmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelecek. Toplantıda, havaalanlarında uygulanan kontrollerin tren garlarında da uygulanmasının tartışılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cumartesi günü AB İçişleri ve Ulaştırma Bakanları'nın teröre karşı çok somut önerileri konuşmak üzere bir araya geleceğini söyledi. Cazeneuve, 30 bin polis ve jandarmanın başta ulaşım altyapısı ve tren garları olmak üzere görev aldığını hatırlattı. Toplantının gündeminde istihbarat birimleri tarafından takip edilen insanlara karşı AB ülkelerinde eş zamanlı kontrollerin uygulanabilirliğinin yer alacağını kaydeden Fransız bakan, böylece toplu taşıma araçlarını kullananların kimlik tespiti de daha iyi yapılabileceğini söyledi. Cazeneuve, havaalanlarındaki kontrollerin tren garlarına aktartılmasının da gündeme geleceğini söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, Suriye'ye gidip dönmüş 840 kişinin Fransa'da istihbarat birimlerinin takibinde olduğunu açıkladı. Bu kişilerin 140'ını yabancı ülke vatandaşı olup Fransa'da ikamet edenlerin oluşturduğunu ifade etti.