Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı makamında ziyaret etti.

Juncker, bugün saat 12.00'da beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Akıncı'ya ziyarette bulundu. Juncker'ın Akıncı ile sohbetinin ardından müzakere heyetinin de aralarında bulunduğu toplantıya geçildi. Bu görüşmenin ardından Akıncı, Juncker'i KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti temsilcileriyle tanıştırdı.

Juncker KKTC temaslarının ardından, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve Akıncı ile birlikte Lefkoşa Ara Bölge'de bulunan Dayanışma Evi'nde öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Jean-Claude Juncker, bu sabah da Rum Başkanlık Sarayında Nikos Anastasiadis tarafından askeri törenle karşılanmıştı.

Juncker’in bugün adada gerçekleştireceği temaslarda Kıbrıs sorunu ve Avrupa Birliği'nin (AB) sürece katılımının ön planda olacağı bekleniyor.

Juncker’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le AB ve AB’nin bölgesel politikaları gibi konular da ele aldığı tahmin ediliyor.

JUNCKER PROTESTO EDİLECEK

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Güney Kıbrıs’ta çok sayıda örgütün katılımıyla oluşturulan “Toplum Tepki Gösteriyor ve Talep Ediyor Platformu’nun” yarın Rum Meclisi'nde konuşma yapması beklenen Juncker’i meclis binası önünde protesto edilmesi bekleniyor.

Platform üyeleri “toplumsal eşitsizlik, fakirlik ve kemer sıkma politikalarının değil ilkelere dayalı bir AB talebiyle” yarın saat 11:00’da Rum meclis binası önünde toplanarak gösteri düzenleyecek.