Avrupa Birliği’nden Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili ilk tepki geldi. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn imzasıyla yapılan ortak açıklamada, “Bugün Türkiye’yi yeni bir trajedi şoke etti. Ankara Garı çevresinde barışçıl bir gösteri yapmaya hazırlanan insanlar bombalı saldırının hedefi oldu.” denildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifa dileğinde bulunan AB yetkilileri, “Türk halkı ve tüm siyasi güçler; teröre ve birçok tehditle karşı karşıya kalan ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara karşı birlik olmalı.” vurgusunu yaptı.

AB olarak, toplumları bölmek ve istikrarsızlaştırmak isteyenleri mağlup etmeye kararlı olduklarını belirten Mogherini ve Hahn, “Türkiye’de şiddet ve teröre karşı birlikte mücadele eden tüm insanlarla dayanışma içindeyiz. Türk halkı ve yetkilileri ile işbirliği ve temaslarımız tüm seviyelerde her zamankinden daha güçlüdür.” ifadelerini kullandı.