Almanya'nın Aşağı Saksonya’nın Eyaletinin Ammerland bölgesinde yer alan Apen’de hafta sonu ilginç bir polisiye olayı yaşandı. Düğün sahiplerinin eski bir geleneği abartması polisi alarma geçirerek helikopter ile müdahaleye sevk etti.
Viktor ve Irina Rvbin çiftinin düğününde yaşatılmak istenilen gelin kaçırma geleneği gerçek sanılarak polise ihbar edildi. Gelini kaçırmaya siyah bir limuzin içinde mafya görünümlü elbiseler ve ellerinde makineli tüfeklerle gelen çiftin arkadaşları, polisin alarma geçmesine neden oldu. Bir görgü tanığının polise ‘siyah bir limuzin içinde maskeli dört kişi geldi ve bagajdan makineli tüfek çıkardı’ şeklinde şikayette bulunduğu öğrenildi.

Harekete geçen polis 10 devriye aracı ve bir helikopterle adı geçen kişileri aramaya başladı. Kısa bir süre sonra yan sokaklardan birinde limuzini fark eden polis, buraya baskın düzenledi. Hiç itiraz etmeden teslim olan dört kişi polise verdikleri ifadede eski bir geleneği yaşatmak istediklerini belirtti. Polis yaptığı incelemede makineli tüfeklerin de oyuncak olduğunu fark etti. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede para taşıyan bir aracın soyulmasının polisin olayı ciddiye almasına yol açtığı belirtildi.

Eski geleneğin çok fazla abartıldığını kaydeden polis sözcüsü, yaşananların çok inandırıcı ve insanları aldatmaya yönelik olduğunu belirtti. Polisi alarma geçiren gençlerin ceza alıp almayacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.